İngilizcenizi geliştirmek İçin En iyi 5 Çizgi Film

 

1. “Martha Speaks” (Martha Konuşuyor)









Nedir: “Martha Speaks,” alfabe çorbası (içinde harf şeklinde şehriyeler olan çorba) içtikten sonra konuşmayı öğrenen bir köpekle ilgili bir çizgi dizi. Bu sizi yeni kelimeler öğretmeyi amaçlıyor ve bu kelimeler her bir bölümün başında ve sonunda açıklanıyor. Ayrıca bu kelimeler izleyenlerin onları unutmamasını sağlamak için dizinin içinde pek çok kez tekrarlanıyor.

“Martha Speaks”in en güzel yanı ise, çok zekice bir çizgi dizi olması. Sırf çocuklara özel hazırlanıyor diye içeriklerini aşırı derecede basitleştirip yetişkinlere aptalca gelecek bir hale getirmemişler. Aksine, bu gayet zevkle izlenen bir dizi.


Nereden izleyebilirsin: Youtube üzerinden


2. “Doki”


Nedir: Keşif zamanı! Doki ve arkadaşları her bölümde yeni bir yeri keşfe çıkıyorlar. Doki ve ekibi dünyanın farklı yerlerini keşfediyor ve yeni kültürlerle ilgili bilgi edinirken onlarla ilgili kelimeleri de öğreniyorlar. Eğer yalnızca yeni kelimeler değil, yeni kültürlerle ilgili bir şeyler de öğrenmek istiyorsan, bu dizi senin için ideal. Üstelik çok da eğlenceli!


Nereden izleyebilirsin: Amazon Prime


3 “Postcards From Buster” (Buster’dan Kartpostallar)





Nedir: Eğer yeni kültürlerle ve seyahatle ilgili bir şeyler öğrenmeyi seviyorsan, ama “Doki”nin tarzı hoşuna gitmediyse, “Postcards From Buster”ı deneyebilirsin. Bu çizgi dizinin baş karakteri, “Arthur” adındaki başka bir çocuk programındaki “Buster” adındaki tavşan karakteri. “Arthur” büyük ölçüde sosyal etkileşimler ve arkadaşlık üzerine bir diziyken, Buster’ın dizisi bu tavşanın babasıyla birlikte dünyanın çeşitli yerlerine yaptığı seyahatlerle ilgili.

“Postcards From Buster”ın ilginç bir tarzı var; bu çizgi dizi çizgi filmlerle gerçek insanların yer aldığı videoları harmanlıyor, aynı burada görebileceğin gibi! Çizgi karakterlerle gerçek insanların konuştuklarını görmek hoş!

Nereden izleyebilirsin: PBS KİDS üzerinden.


4. “Adventure Time” (Macera Zamanı)

ingilizce-ogrenmek-icin-cizgi-film

Nedir: “Adventure Time” Çok tuhaf bir çizgi dizi Ya çok seveceğin, ya da nefret edeceğin türden bir dizi. Bu çizgi dizi, bir oğlan çocuğuyla onun epey esnek köpeği hakkında enerjik, capcanlı bir dizi; bu ikili sihirli bir diyarda birlikte maceralara çıkıyorlar, canavarlarla savaşıyorlar ve dostluğun önemini öğreniyorlar.

“Adventure Time” da şu çok katmanlı dizilerden—izlerken bazen insana çocuk programıymış gibi gelmiyor. Ayrıca dizide bazı uydurma sözcükler de geçiyor, aman bunlara dikkat! Bu dizi, doğal diyaloglar içeren ve normalden tuhafa saniyeler içinde geçiş yapabilen harika bir fantastik dizi.

Nereden izleyebilirsin: YouTube dan bulunabilir

5. “Regular Show” (Düzenli Dizi)

ingilizce-ogrenmek-icin-cizgi-film

Nedir: “Regular Show” da insana aslında yetişkinler içinmiş gibi gelen çizgi dizilerden. Bu çizgi dizi, bir parkta çalışan ve genellikle tembellikleri yüzünden başlarına türlü türlü belalar açan insan gibi davranan hayvanlarla ve birtakım başka karakterle ilgili bir dizi.

“Adventure Time” gibi “Regular Show” da biraz tuhaf ve dizide çocukların anlayamayacağı birtakım espriler geçiyor. “Adventure Time”ın aksine, bu dizinin gayet ince bir mizah anlayışı var. Eğer “Adventure Time” sana göre değilse, belki bu dizi hoşuna gidebilir!

Nereden izleyebilirsin: Cartoon Network'te birkaç bölümü var, ancak daha fazlası YouTube’da bulunabilir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar